Henk Aalderink-prijs 2019 > P10 zoekt parels op het platteland

[vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”bottom” css=”.vc_custom_1568970565216{margin-top: -75px !important;margin-right: 0px !important;margin-bottom: 5px !important;margin-left: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 150px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 25px !important;background-image: url(https://p-10.nl/wp-content/uploads/2019/09/Bruist-van-de-energie_2_header-e1568969646982.jpg?id=1681) !important;}”][vc_column][vc_custom_heading text=”Henk Aalderink-prijs 2019
P10 zoekt parels op het platteland” font_container=”tag:h1|text_align:left|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1568969886956{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De P10 daagt ‘parelkwekers’ uit te laten zien hoe levendig en bruisend het platteland is. Onder een parel verstaat de P10: een plek die het bezoeken waard is, een energiek evenement of een bruisend initiatief.  De parelkweker die de meest indrukwekkende parel inlevert, wint de prijs en krijgt € 2.500. Met de inzendingen stelt de P10 een route samen door heel Nederland. Inzenden kan tot 11 oktober 2019.

P10-voorzitter en burgemeester van de gemeente Opsterland Ellen van Selm: “Bewoners van het platteland hebben een ongekende kracht om samen de meest prachtige plekken of evenementen te organiseren. Die plekken, maar ook de energie van inwoners willen we met deze prijs onder de aandacht brengen bij een breed publiek.”

TOERISTISCHE ROUTE VAN PLATTELANDSPARELS
Van de ingezonden plattelandsparels stelt de P10 een route samen die geïnteresseerden over het Nederlandse platteland voert. Deze route wordt tijdens uitreiking ook aan Jos Vranken van NBTC Holland Marketing overhandigd. NBTC werkt aan het themajaar ‘De Ode aan het Nederlandse landschap’, een verhaallijn die is bedoeld om (buitenlandse) toeristen de schoonheid en diversiteit van ons landschap te laten ervaren. De P10 is er van overtuigd dat het Nederlandse platteland deze ode ook verdient en hoopt dit te bewijzen aan de hand van de inzendingen.

PRIJS
De te winnen prijs bestaat uit een geldprijs van € 2.500 en publiciteit.

VOORWAARDEN & CRITERIA

  • Uit uw omschrijving blijkt waarom uw parel het bezoeken waard is en hoe deze tot stand is gekomen. Foto’s of video’s om dit te onderstrepen zijn erg welkom.
  • Uw plek, initiatief of event bruist van de energie en sluit zoveel mogelijk aan bij de doelstelling van de Henk Aalderink-prijs.
  • Uw plek, initiatief of event is voor bezoekers toegankelijk. Dat kan dagelijks zijn, tijdens openingstijden of bijvoorbeeld ook op een periodiek terugkerend moment
  • De ingezonden foto’s en video’s mag de P10 vrij van rechten gebruiken in haar publicaties en (online) berichtgeving.
  • Zowel professionele – als vrijwilligersorganisaties uit alle Nederlandse gemeenten kunnen een parel indienen, zolang deze aansluit bij de doelstelling.

JURY
De jury is onafhankelijk en bestaat uit 3 leden, met een binding met het platteland en/of events en/of toerisme

  • Mevrouw Bettina Bock (ruraal en socioloog en bijzonder hoogleraar Bevolkingsdaling en Leefbaarheid voor Noord-Nederland)
  • Mevrouw Dingena Mol van de foto ‘waar de aardappels vandaan komen’ (winnaars Henk Aalderink-prijs 2019)
  • De heer Jos Vranken is managing director van NBTC Holland Marketing en werkt vanuit zijn organisatie aan de route ‘Ode aan het Nederlandse Landschap’.

AANMELDING
Aanmelden is niet meer mogelijk. Dat kon tot vrijdag 11 oktober. Heeft u vragen over uw aanmelding, stuur dan een e-mail naar p10@opsterland.nl. Op 27 november maken we de winnaar bekend. Met de winnende parel nemen we voorafgaand aan de prijsuitreiking contact op.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]