Henk Aalderink-prijs 2018

Met de Henk Aalderink-prijs wil de P10 aan heel Nederland te laten zien dat het platteland leeft, dat het er bruist van de energie. Het platteland is spannend en vernieuwend en het heeft geloof in de toekomst. Door het organiseren van deze jaarlijkse prijs, genereert de P10 vanuit haar samenwerkingsverband positieve aandacht voor het platteland. Ook dit jaar organiseert de P10 de Henk Aalderink-prijs. In het 10-jarig jubileumjaar is de prijs een fotografiewedstrijd. Het platteland waar het bruist van de energie!

 

Inzendtermijn gesloten
Het is helaas niet meer mogelijk deel te nemen aan de fotowedstrijd. U kon uw foto’s indienen tot 1 mei 2018.

 

Prijs
Op 20 juni, tijdens de P10 zomersessie in Bronkhorst maakt de jury -onder leiding van de P10 voorzitter- bekend welke foto de prijs wint en welke fotograaf er met de prijs naar huis gaat. De te winnen prijs bestaat uit een geldprijs van 2.500 euro en publiciteit.

 

Tentoonstelling
Naast de winnende foto, ontvangen 9 foto’s een eervolle vermelding. Alle 10 de foto’s worden vanaf 20 juni tentoongesteld in de gemeente Bronckhorst en reizen daarna langs alle P10 gemeenten. Op onze website vindt u daar binnenkort meer informatie over.

 

Jury
De jury is onafhankelijk en bestaat uit 3 leden, met een binding met het platteland en/of fotografie. Mevrouw Bettina Bock is Bijzonder Hoogleraar Bevolkingsdaling en Leefbaarheid voor Noord-Nederland. Mevrouw Roos Glastra van het project Naoberschap Witteveen won vorig jaar de Henk Aalderink-prijs. De heer Kees van de Veen is professioneel fotograaf en meervoudig winnaar van onder meer de Zilveren Camera.