april 2019

P10 nodigt provincies uit de handschoen op te nemen voor het platteland

brief aan formateurs na Provinciale Statenverkiezingen

De P10, nodigt provincies uit de handschoen op te pakken en zich samen met het P10-netwerk en andere overheden in te zetten voor het platteland van Nederland. In een brief aan de twaalf formateurs stelt de P10 zich voor en brengt ze haar Vijfpuntenplan voor het platteland onder de aandacht. Ook de thema’s bereikbaarheid en de versterking tussen stad en platteland verdienden de aandacht van provincies.

Provincies: zet u in voor het platteland
P10-voorzitter Ellen van Selm: “De kracht van onze lokale gemeenschappen zit in de zelfredzaamheid en zelforganisatie en toont zich in de vele ‘kleinschalige’ initiatieven die het platteland rijk is. Deze initiatieven dragen bij aan het behoud van leefbaarheid op het platteland. Er is echter wel extra specifieke aandacht van de provincie nodig om het platteland leefbaar te houden en de balans tussen stad en platteland aan te brengen.” In de brief die formateurs deze week ontvangen vraagt voorzitter Ellen van Selm namens de P10: “Neemt u in uw provincie ook de handschoen op en zet u zich samen met ons in voor het platteland van Nederland?”

Over de P10
De P10 bestaat inmiddels uit twintig grote plattelandsgemeenten in Nederland. Gemeenten die zich kenmerken door veel grondoppervlak, kleine kernen en een lage bevolkingsdichtheid, waar bijna 700.000 mensen wonen. De P10 is expert van het platteland en kent als geen ander de dynamiek en de uitdagingen van het platteland. De leden van de P10 zijn de gemeenten: Berkelland, Schouwen-Duiveland, Opsterland, Westerveld, Borger-Odoorn, Hof van Twente, Hollands-Kroon, Ooststellingwerf, Peel en Maas, Sluis, Hulst, Aa en Hunze, Bronckhorst, Medemblik, Goeree Overflakkee, Midden-Drenthe, De Fryske Marren, Het Hogeland, Twenterand en Horst aan de Maas.

Deel dit op:
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter