december 2019

20 parels voor 2020

Komt u in 2020 genieten van de parels die ons platteland herbergt? U bent er van harte welkom. Geniet van onze natuur, terwijl u wandelt langs prachtige boomwallen, door natuurgebieden die door dorpen zelf worden beheerd. Fiets samen door de Peel, struin over de vlooienmarkt en bewonder kunst in open stallen. Pluk er bramen of schuif er aan tafel als u trek heeft in traktaties van onze eigen grond. Vier feest, als dank voor de weldadige oogst, de vette vis of om vervlogen tijden te eren. Bezoek musea, galerieën, dorpspleinen, tuinen en grachten.

Onze twintig parels zijn allemaal uniek, maar hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn gekweekt door krachtige gemeenschappen. In vitale dorpen, waar de mensen de mouwen opstropen en gebruik maken van elkaars talenten. Wat zijn we daar trots op!

De P10 wenst u een vitaal platteland, ook in 2020!

Namens het Dagelijks Bestuur,
ELLEN VAN SELM
Voorzitter P10 & burgemeester gemeente Opsterland

____

De twintig Parels van het Platteland zijn verzameld in een routekaart en boekje die u kunt downloaden of bestellen via www.p-10.nl/parels