september 2024

Krant van het Platteland #8

In deze editie leest u waar de P10 zich de komende periode hard voor gaat maken, zoals het inspelen op het regeerakkoord en onze uitwerking van het rapport 'Elke regio telt!'. U leest hoe onze leden denken over de grootste uitdaging van deze tijd: leefbaarheid, en hoe belangrijk maar ook kwetsbaar onze lokale voorzieningen zijn.

In deze achtste editie van de Krant van het Platteland leest u waar de P10 zich de komende periode hard voor gaat maken, zoals het inspelen op het regeerakkoord en onze uitwerking van het rapport ‘Elke regio telt!’.

U leest hoe onze leden denken over de grootste uitdaging van deze tijd: leefbaarheid. Burgemeester Hans Martijn Ostendorp (Buren) en wethouder Joke van Vrouwerff (West-Betuwe) benadrukken in hun verhaal dat de leefbaarheid in dorpskernen een van de grootste uitdagingen voor de komende jaren is: “Niet de letter van de wet, maar de lokale invulling moet voorop staan.”

Ook ontdekt u de veerkrachtige verhalen van lokale dorpsinitiatieven, zoals het energieneutrale zwembad in Wognum en de multifunctionele accommodatie in Keijenborg. Voor vele dorpsbewoners bereikt het verlies van voorzieningen een kritiek punt. Hoe de dorpsbewoners hierover denken, en wat wij als P10 hieraan willen doen, leest u in de nieuwste editie van de Krant van het Platteland