september 2017

Proef het platteland van de P10

Het bestuur van ons samenwerkingsverband was op 5 september in Nieuwspoort in Den Haag. Daar hebben we Kamerleden en bestuurders laten zien en proeven van wat wij te bieden hebben. Het was een mooie en goedbezochte bijeenkomst. Na afloop spraken we gezamenlijk de wens uit elkaar de komende jaren vaker te treffen en te kijken waar we elkaar kunnen ondersteunen in de aanpak van vraagstukken van de toekomst.

Onze specialiteit: kennis van het platteland en ruimte voor oplossingen!

De 16 gemeenten aangesloten bij het netwerk van de P10, wisselen onderling kennis uit en voeren een gezamenlijke lobby voor een sterk platteland. Daarnaast hebben wij ruimte voor oplossingen, voor actuele vraagstukken op het gebied van klimaatadaptatie, energietransitie en circulaire economie.

Mooie voorbeelden

Met een korte presentatie en een animatiefilm lieten we de aanwezige Kamerleden en bestuurders kennismaken met ons netwerk. Beiden gebaseerd op onze strategische agenda en ons pamflet ‘Ruimte voor oplossingen’. Ter illustratie toonden we drie sprekende voorbeeldprojecten: ‘Solarpark de Kwekerij’ uit gemeente Bronckhorst, ‘Mineral Valley Twente’ uit gemeente Hof van Twente en ‘Energieneutraal Eiland 2020’ uit gemeente Goeree Overflakkee.

De proeverij viel bij de aanwezige Kamerleden en bestuurders in de smaak en wij waren blij met de goede opkomst en getoonde interesse! Kortom; een energieke kennismaking, met veel belangstelling en vragen over en weer.

 

Meer informatie

> Maak kennis met de P10: presentatie & film

> Pamflet ‘Ruimte voor oplossingen’

> Uitnodiging aan Kamerleden & bestuurders ‘Proef het platteland’