juli 2023

VIDEO: Terugblik op de P10-Zomersessie in Aa en Hunze

Een videoterugblik op de geslaagde Zomersessie in Aa en Hunze met boodschap van P10-voorzitter Ellen .

Woensdagochtend 28 juni om 9.00 uur, wanneer de wolken langzaam wegtrekken van het uitgestrekte veengebied, startte de P10-zomersessie in gemeente Aa en Hunze.

Een schilderachtige Drentse gemeente met 35 dorpen en kernen, ruim 25.000 inwoners en waar men het naoberschap hoog in het vaandel heeft. Meer dan 100 bevlogen P10-collega’s kwamen deze dag, al rijdend over de Hunebed Highway, bijeen voor de halfjaarlijkse ontmoeting van het P10-samenwerkingsverband.

Voorzitter van de P10 Ellen Nauta en burgemeester van de gastgemeente Aa en Hunze Anno Wietze Hiemstra trapten de dag af:

“Deze zomersessie in het prachtige Spijkerboor zit boordevol inspiratie voor én door mensen. De thema’s van vandaag “innovatie in de landbouw”, “leefbaarheid ontstaat door mensen” en “communicatie met en door inwoners” houden verband met elkaar en zijn terug te vinden in een dorp als Spijkerboor. Voldoende bouwstenen voor een geslaagde dag!”

Voor Timo Muller, strategisch adviseur bij gemeente Dalfsen, was deze zomersessie de eerste kennismaking met zijn P10-collega’s:

“Interessant om ervaringen te delen over de kracht van plattelandsgemeenten. Maar óók om te spreken over de, veelal gemeenschappelijke, uitdagingen waar we voor aan de lat staan.”