juli 2024

Uitnodiging: denkt u mee over de toekomst van het platteland?

Hoe ziet een sterk en veerkrachtig platteland eruit? Praat mee in de workshop die de P10 organiseert tijdens de European Week of Regions and Cities.

Op 9 oktober gaan we samen in gesprek over de toekomst van het platteland. Dit keer tijdens de European Week of Regions and Cities.

In een tijd waarin cruciale beslissingen worden genomen over de toekomst van het platteland, zoals het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en de inzet van Europese fondsen na 2027, gaan we met elkaar in gesprek tijdens de European Week of Regions and Cities. In deze sessie zullen experts in plattelandsontwikkeling en vertegenwoordigers van het Rural Pact hun visies delen over hoe we een sterk en veerkrachtig platteland kunnen realiseren.

Wij nodigen u uit om mee te denken over de toekomst van het platteland. We zullen ingaan op de bijdragen van het GLB en het Cohesiebeleid aan een veerkrachtig platteland. Welke impact hebben de demografische veranderingen op Europese plattelandsgebieden en welke innovaties zijn noodzakelijk om de gemeenschappen aantrekkelijk te houden om in te wonen en te werken?

Op Europees niveau is de Longterm Vision for Rural Areas (LTVRA) gelanceerd. Een visie die antwoord geeft op de vraag ‘Hoe zien we het platteland in 2040 en hoe bereiken we dat?’. Het Rural Pact dient als ontmoetingsplek voor belanghebbenden. Ook onderneemt dit netwerk acties om deze visie te realiseren. Verschillende Europese lidstaten hebben ervaring opgedaan met nationale visies op plattelandsontwikkeling. Wat kunnen we daarvan leren?

We gaan graag samen met u aan de slag om innovatieve en effectieve oplossingen te bedenken. Door samen te denken en te werken, bouwen we aan een sterk en veerkrachtig platteland. Enthousiast geworden? Bekijk hier de flyer voor meer informatie of meld u hier aan.

Deel dit op:
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter