september 2024

Henk Aalderink Prijs 2024 – Nomineer uw ‘Voorvechter van het Platteland’

De P10 roept op om onvermoeibare voorvechters van het platteland te eren met de Henk Aalderink Prijs 2024. Kent u iemand die zich met hart en ziel inzet voor de leefbaarheid van uw dorpskern?

De P10 roept op om onvermoeibare voorvechters van het platteland te eren met de Henk Aalderink Prijs 2024. Kent u iemand die zich met hart en ziel inzet voor de leefbaarheid van uw dorpskern? Iemand die met tomeloze energie het dorpshuis renoveert, een vrijwillige vervoersdienst organiseert, of een coöperatief windmolenpark opricht? Nomineer deze persoon als ‘Voorvechter van het Platteland’ en maak kans op € 2.000 voor dit initiatief.

De Henk Aalderink-prijs
De Henk Aalderink Prijs, vernoemd naar de oud-burgemeester van Bronckhorst, wordt jaarlijks uitgereikt door de P10, het samenwerkingsverband van 32 plattelandsgemeenten, om de kracht van het platteland te tonen. Voorvechters van het Platteland zijn mensen die in een P10-gemeente wonen en zich belangeloos inzetten voor de leefbaarheid van hun gemeenschap. Deze prijs is in het leven geroepen voor dorpsbewoners, vrijwilligersorganisaties en samenwerkingspartners waar P10 actief is.

Aan wie kunt u denken?
Cees Besseling is zo’n dorpsheld. Met ruim 30 jaar ervaring in het installeren van zonnepanelen, heeft hij sinds zijn pensioen de overstap gemaakt naar parttime vrijwilligerswerk. Want vrijwilliger was hij al; sinds 1995 zit hij in het bestuur van het zwembad. Een echte voorvechter van het platteland dus.

Uw inzending voldoet aan…
De persoon die u kunt nomineren als Voorvechter van het Platteland:
1. zet zich in met een plattelandsinitiatief voor de leefbaarheid binnen de gemeenschap;
2. woont in een P10-gemeente;
3. doet dit zonder winstoogmerk.

Hoe doet u mee?
Nomineer uw dorpsheld vóór vrijdag 11 oktober 2024 via: www.p-10.nl/henk-aalderink-prijs-2024. Vermeld de naam van de voorvechter, de gemeente waar dit initiatief is opgezet en de impact van dit initiatief op de gemeenschap. De winnaar ontvangt naast de titel ‘Voorvechter van het Platteland’ en € 2.000, een podiumplek om het initiatief te presenteren tijdens de landelijke P10-plattelandsbijeenkomst op 4 december 2024.

De tien meest inspirerende initiatieven worden opgenomen in het ‘P10 Voorvechters’-boek. Een professionele jury, waaronder Dagelijks Bestuurslid van de Landelijke Vereniging van de Kleine Kernen Roel During en professor Rurale Geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen Tialda Haartsen, beoordeelt de inzendingen. De overige juryleden worden binnenkort bekendgemaakt.