Juryleden

De jury van de Henk Aalderink-prijs bestaat dit jaar uit drie leden. Na sluiting van de aanmeldtermijn beramen zij zich over de inzendingen.

Bettina Bock

Bettina Bock is als ruraal en socioloog verbonden aan de Wageningen Universiteit en Research. Ook is zij bijzonder hoogleraar Bevolkingsdaling en Leefbaarheid voor Noord-Nederland.
> Meer over Bettina Bock

Bettina Bock: “‘De parels van het platteland’ – dat zijn er veel en het zal een klus zijn om er eentje te kiezen. Het mooie is wel dat ze samen een ketting vormen die de waarde van ons platteland symboliseert. Die ketting onderstreept de onderlinge verbinding en de waarde van samenwerking – binnen en tussen de verschillende initiatieven – en tussen stad en platteland. Want ook de stad maakt sier met de parels van het haar omringende platteland.” 

Dingena Mol

Dingena Mol

Fotograaf Dingena Mol won in 2018 de Henk Aalderink-prijs 2018 met haar foto ‘Waar de aardappels vandaan komen’ en is veelvuldig winnaar van de Zilverencamera.
> Meer over Dingena Mol

Dingena Mol: “Als inwoner van een grote stad zoek ik zelf vaak de rust, de ruimte en vooral ook de frisse lucht van het platteland op en besef keer op keer hoe belangrijk dat voor mij is! Ik hoop dat de zoektocht naar de Parels van het Platteland mooie plekjes en verrassende initiatieven op zal leveren waardoor mijn nieuwsgierigheid, én die van anderen, zal worden gewekt.”

Jos Vranken

Jos Vranken

Jos Vranken is managing director voor NBTC Holland Marketing. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de positionering, ontwikkeling en marketing van Nederland in binnen- en buitenland en werkt daarin samen met publieke en private partners. NBTC werkt momenteel aan het themajaar ‘Ode aan het Nederlandse landschap’ dat in 2021 plaatsvindt.
> Meer over Jos Vranken en NBTC Holland Marketing

Jos Vranken: “De P10 is voor NBTC een belangrijke sparringpartner in het gezamenlijk identificeren en verzilveren van de kansen die toeristisch-recreatief bezoek en het Nederlandse platteland elkaar bieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het beoogde themajaar ‘Ode aan het Nederlandse landschap’ in 2021. Ook een verkiezing als deze helpt daarbij en ik draag daar dan ook graag mijn steentje als jurylid aan bij. Wij werken samen aan een vitaal platteland en toekomstbestendige bestemming Nederland; ook in 2030.”

Ontdek meer over