januari 2015

Steunbetuiging voor slachtoffers en nabestaanden aanslag Parijs

De schok en verontwaardiging over de terroristische aanslag op de redactie van het satirische blad Charilie Hebdo op 7 januari 2015 in Parijs is ook in de P10-gemeenten groot. De 11 plattelandsgemeenten voelen een grote betrokkenheid bij de slachtoffers, de Parijzenaren, de pers en de politie.

P10-Voorzitter Annemiek Jetten: “Wij sluiten ons aan bij de woorden van Burgemeester Van der Laan van de gemeente Amsterdam: Een aanslag op een cartoonist/journalist is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. En dat is een aanslag op de vrijheid, en dus op ons allemaal. Daarnaast is het ook een aanslag op de politie. Dat alles is vreselijk, want journalisten en politieagenten zijn juist mensen die in onze samenleving pal staan voor onze vrijheden.”