februari 2015

Oprichter P10 Henk Aalderink overleden

Henk Aalderink, Burgemeester van Bronckhorst en oprichter van de P10, is op 19 februari thuis in Steenderen op 65-jarige leeftijd is overleden. Aalderink was geruime tijd ziek, maar bleef aan het werk tot eind januari.

Tijdens de 100-dagen tour van kabinet Balkenende IV (najaar 2007) bezochten de bewindslieden niet één plattelandsgemeente. Plattelandsthema’s kwamen niet of nauwelijks op de agenda van Den Haag voor. Henk Aalderink pleitte voor evenwicht tussen stad en platteland. Op initiatief van Aalderink bundelden de grootste plattelandsgemeenten binnen de P10 hun krachten om zo een stevig plattelandsgeluid te kunnen laten horen in Den Haag. Annemiek Jetten, voorzitter P10: “Henks motto was: het platteland is niet zielig! In de geest van deze woorden zullen wij blijven denken en handelen om het beste voor de inwoners te bereiken. Wij zullen zijn inspirerende persoonlijkheid binnen de P10 enorm missen.”

Ter nagedachtenis aan de energieke voorvechter van het platteland gaat de P10 jaarlijks de Henk Aalderink-prijs uitreiken aan een burgerinitiatief dat bijdraagt aan de leefbaarheid van plattelandsgebieden in Nederland.