oktober 2017

Wintersessie P10 op 29 november in Hollands Kroon

vooraankondiging WintersessieOp woensdag 29 november 2017 organiseert gemeente Hollands Kroon de jaarlijkse wintersessie voor leden van de P1o. Het gevarieerde programma levert weer veel inspiratie en heeft als thema “Ouder worden op het Platteland”.

 

Na de gezamenlijke aftrap kun je – als de gemeente waar je voor werkt lid is van de P10- verschillende workshops bezoeken die aansluiten bij het thema.. Denk aan een workshop over domotica; slimme technologie in huis waardoor ouderen langer thuis kunnen wonen. We organiseren een workshop over Village Deals en we leren hoe je hier als P10-gemeente optimaal gebruik van kunnen maken. Ook over de thema’s Omgevingswet en Herverdeling gemeentefonds organiseren we workshops.

 

Later op de dag maken we de winnaar van de jaarlijkse Henk Aalderink-prijs bekend. Je hoort dan welke van de inzendingen door de jury benoemd is tot het meest bruisende, energieke en inspirerende plattelandsinitiatief van 2017.

 

In de middag verhuizen we naar de Agriport kassen van glastuinbouwer Barendse. In deze kassen verbouwt Barendse -op duurzame en milieuvriendelijke manier- paprika’s en snoeptomaatjes en stelt hij je in de gelegenheid rond te kijken in de wereld van de voedselproductie. Greenport Noord-Holland Noord organiseert op deze locatie een workshop over het thema ‘voedselstromen platteland versus stad’.

 

Je begrijpt het: de wintersessie wil je niet missen. Zet hem dus alvast in je agenda en meld je online aan. (Alleen als de gemeente waarvoor je werkt, lid is van de P10 kun je meedoen.)