maart 2021

Trouw: ‘Ook voor bewoners op het platteland moet zorg beschikbaar blijven’

Als je ‘platteland’ zegt, zeg je: naar elkaar omzien, elkaar groeten, elkaar helpen, dingen doen voor je buren, de vereniging, het dorp. Als vanzelfsprekend steken dorpsbewoners de handen uit de mouwen. Men kent elkaar, geniet samen van het leven en lost met elkaar problemen op. Voor wie ziek is, wordt gezorgd. En anders is er de huisarts. Dorpshuisartsen zijn echte allrounders: ze doen aan preventie, geven voorlichting, leefstijladvies, stellen diagnoses. Ze verrichten kleine ingrepen, doen soms nog bevallingen en hebben een apotheek aan huis.

De P10 leverde een bijdrage aan De Derde Kamer met een opiniestuk over zorg op het platteland. Het artikel verscheen zaterdag 27 februari 2021 in dagblad Trouw.

Het volledige artikel leest u via > https://www.trouw.nl/opinie/ook-voor-bewoners-op-het-platteland-moet-de-zorg-bereikbaar-blijven~bd011936/

De Derde Kamer geeft stem aan mensen buiten de Randstad. Hun perspectief op maatschappelijke thema’s wordt niet zo snel gehoord in Den Haag. In dit virtuele parlement van Trouw doen ze vast voorstellen aan de nieuwe Tweede Kamer en het aankomend kabinet.