juni 2021

P10 Zomersessie onderdeel van Dorpenfestival

Graag nodigen we u uit aanwezig te zijn bij de Zomersessie van de P10, die dit jaar onderdeel is van het Dorpenfestival. Op 1 juli kunt u vanuit huis aanwezig zijn bij dit festival, live uitgezonden vanuit de gemeente Aa en Hunze. Deelname is gratis en de keus is aan u: u volgt het gehele festival of u kiest alleen de meest aansprekende programmaonderdelen. De P10 is vanzelfsprekend ook vertegenwoordigd in het programma, waarin de kracht van het dorp centraal staat en waar we ook onze Agenda Platteland aan de deelnemers presenteren.

P10 Voorzitter >>> Ellen van Selm over het Dorpenfestival

P10 op het Dorpenfestival
De P10 draagt bij aan verschillende programmaonderdelen van het Dorpenfestival. Zo is Ellen van Selm (voorzitter P10 en burgemeester Opsterland) een van de gasten in de talkshow ‘Leefbaarheid en wonen’ en gaat zij daarin samen met Dirk Strijker (emeritus hoogleraar RuG) en Olga van Kalles (programmaleider IBP Vitaal Platteland), Johan Osinga (directeur ministerie LNV) en Johannes Kramer (burgemeester Noardeast-Fryslân) in gesprek over wonen en leefbaarheid en brede welvaart. Wat zijn de do’s and don’ts als je plattelandsbewoners van alle leeftijdscategorieën duurzaam wilt boeien en binden? Deze talkshow, begeleid door Olga van Kalles (programmamanager IBP Vitaal Platteland), staat  van 11.15 tot 12.00 uur op het programma.

Leden van het Dagelijks Bestuur van de P10 hebben een plek in het programmaonderdeel ‘Op school’. Theo Meskers (wethouder Hollands Kroon) verzorgt een stoomcursus over het belang van internettoegang en meer digitale dienstverlening voor landelijke regio’s. Jack Werkman (wethouder Sluis) gaat in op het sociaal domein en in het bijzonder op wonen en zorg. 

Aanmelden Dorpenfestival
Het programma van het Dorpenfestival is verrassend, inspirerend en biedt deelnemers unieke kansen. De P10 is niet voor niets een van de organisatoren! Op www.dorpenfestival.nl leest u meer over het festival en het programma en u vindt daar een link voor aanmelden. 

Het delen van deze uitnodiging binnen uw netwerk en eigen organisatie wordt erg gewaardeerd. We hopen u hoe dan ook op 1 juli te treffen tijdens het Dorpenfestival.