juni 2022

Nieuwe leden voor Dagelijks Bestuur P10 aangesteld

PERSBERICHT | Tijdens de jaarlijkse Zomersessie van de P10 -het netwerk van grootschalige plattelandsgemeenten- koos het Algemeen Bestuur vijf leden voor het Dagelijks Bestuur, dat is er een meer dan de vorige bestuursperiode. Voor de periode 2022 tot 2026 zijn de wethouders Wilko Pelgrom (Bronckhorst), Robert Leever (Hollands Kroon) en Erik Nijssen (Peel en Maas) nieuw in het bestuur. De wethouders Harry Scholten (Hof van Twente) en Jack Werkman (Sluis) beginnen aan een tweede termijn. Het nieuwe Dagelijks Bestuur van de P10 gaat zich vol enthousiasme inzetten voor een robuust platteland met vitale dorpen.

Bestuurders uit de P10-lidgemeenten konden zich tot en met 19 juni 2022 aanmelden voor deze positie in het bestuur van de P10. Voorzitter Ellen van Selm: “Ik ben blij dat er vijf enthousiaste, betrokken en bevlogen bestuurders zijn gekozen, die zich willen inzetten voor een vitaal platteland”. Vanwege de grote opgaven op het platteland die deze bestuursperiode spelen en omdat het netwerk zich de afgelopen tijd behoorlijk heeft uitgebreid, bestaat het Dagelijks Bestuur nu uit zes leden.   

In de vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) hielden de kandidaten een pitch om de leden van hun geschiktheid te overtuigen. Dat is gelukt, het AB koos unaniem voor deze vijf leden. Wethouder Wilko Pelgrom is enthousiast over de nieuwe periode en kan niet wachten om aan de slag te gaan: “Met de P10 organiseren we een krachtige stem voor het platteland.”

Programmalijnen P10 in goede handen

De bestuurders in de vorige periode hadden ieder één van de programmalijnen van de P10 onder hun hoede; Leefbaar Platteland, Maatwerk Platteland, Sociaal Platteland en Duurzaam Platteland. Deze worden nu overgedragen aan de nieuwe leden. De portefeuilleverdeling volgt binnenkort.

Dagelijks Bestuur

Het Dagelijks Bestuur van de P10 bestond in de afgelopen periode uit voorzitter Ellen van Selm en de vier bestuursleden Theo Meskers, Harry Scholten, Paul Sanders en Jack Werkman respectievelijk burgemeester van Opsterland en wethouders van de gemeenten Hollands Kroon, Hof van Twente, Peel en Maas en Sluis. Ellen van Selm blijft aan als voorzitter. De in totaal dertig leden van de P10 vertegenwoordigen de grootste plattelandsgemeenten van Nederland.

Foto: Femke Vercauteren.

Wethouders Harry Scholten en Robert Leevers ontbreken op de foto.