december 2022

Terugblik op de Wintersessie in Wageningen

In de ochtend van 30 november verzamelden de deelnemers zich op de campus van de Wageningen Universiteit voor de Wintersessie van de P10. Terwijl de mist optrok en een blauwe lucht verscheen, werd de dag geopend door Bram de Vos (directeur van de WUR) en Harry Scholten (interim-voorzitter P10). Met de lunch werd aangekondigd dat het Algemeen Bestuur Ellen Nauta, burgemeester van Hof van Twente, tot nieuwe voorzitter van de P10 had gekozen. Ook werd gemeente Dalfsen verwelkomd als nieuw P10-lid.

Samen doken we in het programma, met een groot scala aan onderwerpen. Zoals een interessante discussie over het NPLG en de rol van de gemeenten, een stoomcursus stikstof herkennen, een goed gesprek over de basisvoorzieningen die nodig zijn voor leefbare kernen, presentaties over de Europese projecten waarin de P10 participeert en hoe je als gemeenten samenwerkt met actieve inwoners. Kortom, te veel om op te noemen.

Al met al kijken we terug op een mooie dag, vol gesprekken met wetenschappers, studenten en elkaar. Gevoed met veel informatie bedanken we de WUR voor hun gastvrijheid!