Lid worden

Wilt u met uw gemeente meewerken aan de (toekomstige) opgaven van het Nederlandse platteland? Word dan lid van ons netwerk. In onze notitie ‘De P10 een sterk netwerk’ leest u wat het netwerk u brengt én wat we van u verwachten. Meedoen is namelijk ook echt meedoen. Dat vraagt zowel bestuurlijke als ambtelijke inzet.

Proces van aanmelden
Een officiële aanvraag doet u het bij Algemeen Bestuur van de P10. In een brief deelt u uw motivatie en ideeën over wat uw gemeente bijdraagt aan het netwerk. Daarbij is het goed om te weten dat wij uw aanvraag graag uiterlijk 15 september ontvangen, zodat uw gemeente per 1 januari van het volgende kalenderjaar toe kan treden.

Nadat u uw aanvraag – gericht aan het Algemeen Bestuur – heeft gedaan, gaat het Dagelijks Bestuur in gesprek over de signatuur van en inzet voor de P10. In dit gesprek wordt besproken in hoeverre uw gemeente aan deze voorwaarden voldoet:

  • De gemeente heeft een oppervlakte groter dan 20.000 ha
  • De grootste kern in de gemeente telt minder dan 15.000 inwoners
  • De gemeente heeft meer dan 10 kernen

Let op! Het gaat hier om richtgetallen. Zaken als inhoudelijke bijdrage van de aanmeldende gemeente, geografische spreiding, specifieke kennis en bijvoorbeeld ervaring op een belangrijk thema dat speelt in de P10 kunnen ook worden meegewogen.

Het Dagelijks Bestuur doet een gemotiveerd voorstel aan het Algemeen Bestuur. Het Algemeen Bestuur besluit tijdens haar vergadering over toetreding


Vragen? Neem contact op met coördinator Renée Kleywegt