december 2016

Ellen van Selm nieuwe voorzitter P10

De nieuwe voorzitter van de P10 is Ellen van Selm, burgemeester van Opsterland. Burgemeester Van Selm volgt per 1 januari 2017 burgemeester Annemiek Jetten op. De nieuwe voorzitter werd op 2 december 2016 gekozen tijdens de vergadering van het algemeen bestuur. De vacature ontstaat door het aanstaande vertrek van burgemeester Jetten naar de gemeente Vlaardingen.

Ellen van Selm is sinds 2014 burgemeester van Opsterland. Zij heeft ruime bestuurlijke ervaring in lokale, provinciale en landelijke besturen.

Ellen van Selm: “Opsterland is altijd een actief bijdragende gemeente geweest in de P10. We zijn vereerd dat het voorzitterschap bij ons en in het noorden belegd wordt de komende periode. We zijn enthousiast om vanuit het voorzitterschap met andere P10-gemeenten samen het geluid van het platteland krachtig te laten horen.”

Strategische agenda

De grote plattelandsgemeenten van Nederland hebben veel dezelfde ambities en uitdagingen waarvoor zij zich dagelijks inzetten. De P10 richt zich op het benadrukken van de kracht van het platteland op zowel nationaal als Euro­pees niveau. Centrale thema’s op de strategische agenda zijn een aantrekkelijk platteland, maatwerk voor het platteland en het samenspel tussen stad en platteland. Het platteland is aantrekkelijk en moet dat blijven. Kwaliteit en bereikbaarheid van voorzieningen zijn daarbij essentieel. De P10 maakt zich onder andere sterk voor snel internet op het platteland en voor financieel maatwerk en maatwerk in regelgeving. Complementariteit is een sleutelbegrip: stad en platteland vullen elkaar aan. De stad groeit door het platteland en het platteland bloeit door de stad. De P10 zet zich in voor een vitaal platteland en aansluiting met de stad. Vanaf 1 januari bestaat de P10 uit vijftien grote plattelandsgemeenten.