$large_image_urlArray
(
    [0] => https://p-10.nl/wp-content/uploads/2021/01/De-p10-telt-29-leden-www.p-10.nl_-1024x819.jpg
    [1] => 1024
    [2] => 819
    [3] => 1
)
$images				

Zeven nieuwe leden voor het P10 netwerk van plattelandsgemeenten

januari 2021

PERSBERICHT|

Het nieuwe jaar start de P10 met de toetreding van zeven nieuwe leden. Dat sterkt het netwerk van plattelandsgemeenten. De P10 verwelkomt deze leden om samen de stem van het platteland te laten horen en daarvoor ook hun kennis en ervaring te benutten. Met de toetreding van de gemeenten Leudal (Limburg), Noardeast-Fryslân en Weststellingwerf (Friesland), Dinkelland en Tubbergen (Overijssel), West Betuwe (Gelderland) en De Wolden (Drenthe) telt het netwerk nu 29 leden.

In 2008 begon het netwerk met tien gemeenten. Sindsdien is de P10 sterk gegroeid. In ledenaantal én in inhoud. In de afgelopen twaalf jaar heeft de P10 laten zien dat ze een prettige, toekomstgerichte gesprekspartner is en dat ze een waardevolle en innovatieve bijdrage kan leveren aan de opgaven waar Nederland voor staat. Een leefbaar platteland is nodig om die vraagstukken te kunnen oplossen.

De P10 laat de stem van het platteland horen in onderwerpen als gemeentefinanciën, energietransitie, klimaatverandering, stikstof, onderwijs, leefbaarheid en zorg. “Want op al deze grote opgaven kan het platteland een cruciale rol vervullen. Plattelandsgemeenten zijn krachtig, prachtig en nodig. Dat zijn niet alleen mooie woorden. Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit blijkt dat onze inwoners een sterk organiserend vermogen hebben en dat de dorpen heel goed in staat zijn om grote projecten aan te pakken voor de verduurzaming van ons land” aldus P10 voorzitter Ellen van Selm.

Vanuit die wetenschap deed Van Selm de oproep om samen met het Rijk een Agenda Platteland op te stellen. In maart 2021 presenteert de P10 haar Agenda Platteland. Eind vorig jaar verschenen de eerste edities van de Krant van het Platteland (te vinden op www.p-10.nl/publicaties) waarin de P10 bestuurders van Nederland over nut en noodzaak van deze agenda vertellen.

Deel dit bericht:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin